BRIM ITU DUIT RAKYAT JADI KENAPA MACAI PERSOALKAN?

Baru-baru ini juga SB ada terbaca tentang macai Jibby @ Najib yang memperbesar-besarkan isu  tentang BRIM yang diterima oleh Ratu Naga.Pada SB,macai Najib ni memang dah tiada isu untuk dimainkan selain memburuk-burukkan pihak lawan bagi mendapatkan dedak untuk meneruskan kehidupan.Apa korang fikir selama najib  ni buat BR1M tu keluar duit dari poket Najib ke?.2.6b tu pun dia senyap sampai kena kantoikan baru dia nak mengaku.

 

Baru-baru ini, seorang blogger berkongsi siaran Facebook oleh pengguna “Rosli Samat”, yang memuat naik tangkapan skrin dari laman web BR1M mendedahkan bahawa Najib pengkritik terkenal, Syarul Ema Rena Abu Samah, merupakan penerima bantuan tersebut.

Setiap tajuk paparan di berbunyi: “Mahathir dan PakaTun tidak suka BR1M. Tetapi pro-Mahathir Ratu Naga mengambil BR1M? ”

Untuk pengetahuan macai Najib yang sememangnya dungu,BR1M ini adalah hasil dari pembayar-pembayar cukai serta GST dan setiap rakyat ada hak untuk menerima samada mereka menentang atau menyokong Najib.Mereka adalah rakyat Malaysia dan tiada konflik kepentingan di situ.

Kata MP Klang, Charles Santiago kepada FMT. “Wang BR1M datang daripada rakyat dan bertujuan untuk memberikan sokongan kepada keluarga miskin. Jika benar Ratu Naga adalah penerima yang sah, maka tidak ada kemunafikan dalam dia mengambil wang itu, walaupun mengkritik Najib

.”BR1M adalah satu dasar yang telah dibangunkan  untuk membantu orang ramai. Bloggers sepatutnya menumpukan pada wang yang didakwa telah dicuri daripada rakyat. ”
Ahli Parlimen Serdang, Ong Kian Ming bersetuju dengan Santiago. “Tidak ada sebab mengapa BR1M tidak perlu dibelanjakan untuk membantu rakyat yang mempunyai pendapatan rendah,” katanya.

Cadangan SB,bagi mereka yang menentang Najib dan tidak memerlukan BR1M dikecualikan daripada membayar GST? siapa setuju?

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s